Projekt EVO - nejnovější příspěvky

středa 20. června 2012

Zástupci měst regionu chtějí znát odpovědi, navštívili zařízení EVO v Liberci a Berlíně

Zástupci měst Ústeckého kraje, Euroregionu Krušnohoří a úředníci MŽP ČR navštívili ve dnech 13. -14.6. provozovaná zařízení energetického využívání odpadů v Liberci a Berlíně. Exkurzi ve spalovnách komunálního odpadu zprostředkovala společnost United Energy v rámci co nejobjektivnější informovanosti o fungujících technologiích EVO.


Účastníci akce měli příležitost k zodpovězení celé řady dotazů, možnost ujasnit si některé technické parametry a osobně se přesvědčit, že energetické využívání odpadů je bezpečné a šetrné k životnímu prostředí.

Technologie společnosti TERMIZO v Liberci funguje již od roku 1999 a je velmi podobná připravovanému záměru EVO – Komořany. V berlínské spalovně, která je umístěna uprostřed obytné zóny, bylo možné porovnat starou technologii, uvedenou do provozu v 60. letech s technologií novou, zprovozněnou v těchto dnech.

Zdroj: http://www.ue.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=460:zastupci-mst-regionu-chtji-znat-odpovdi-navtivili-zaizeni-evo-v-liberci-a-berlin&catid=25:tiskovpr&Itemid=111